Sokan azt hiszik, hogy a munkát a szegény emberek sanyargatására találták ki. Pedig nem, ha belegondolunk a munka az a dolog ami a világot előre viszi. Hiszen ha mindenki otthon ülne, nem lenne egy busz vagy autó amivel közlekedhetnénk, mert nem lenne aki legyártaná, nem lenne út ahol mehetnének a járművek, nem lenne egy bolt ahol vehetnénk csokit, hiszen minden zárva lenne, csoki sem lenne, hiszen a csokoládégyárban sem dolgoznának, és ha esetleg a fájna a fogunk még fájdalom csillapítónk se lenne hiszen honnan ha nem gyártanák azt sem, és a fogorvoshoz se jutnánk el, hiszen fogorvos is otthon ülne és nem dolgozna.

Nem kapnánk meg a leveleinket. Nem lennének számítógépeink.
 

Van az a mondás dolgozzanak a szegények, a gazdag is dolgozik, lehet többet mint egy szegény, hiszen vállalkozó és aggódik, hogy menjen az üzlet, és csinálja mert esze ágában sincs elszegényedni.
 

Azt gondolom még az őskorban is dolgoztak, hiszen az ősember is felkelt a társaival, és elmentek mamutra vadászni, hogy legyen mit enni.

Asszonyok elmentek gyűjtögetni, vigyáztak a gyerekekre.

Beosztották a teendőket.
 

Az hogy ki milyen munkát végez, sok mindentől függhet, ugyanúgy mint az is, hogy ki mennyit keres.

De nem pénzért kell dolgozni, hanem azért, hogy tegyünk valami hasznosat a világban, az embertársainkért. Legyen az egy gyógyszer kifejlesztése, vagy egy finom kakaós csiga eladása reggel, a sarki pékségben.